Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




17.12.2010

Звернення Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України

Президенту України
Верховній Раді України

Звернення
Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України

У повній відповідності з Конституцією України представники малого та середнього бізнесу та профспілкового руху, скориставшись правом на мирні зібрання, провели мітинги протесту та мирну ходу з метою захисту своїх громадянських прав. Ми це зробили, маючи тверде переконання, що у все ще демократичній державі Україна громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. У кожному випадку відповідні органи були сповіщені завчасно.

Ми це зробили, маючи тверде переконання, що у все ще демократичній державі Україна кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

На превеликий жаль ми змушені сьогодні нагадати владоможцям, що згідно з Конституцією України права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.На превеликий жаль події після Майдану переконують нас у тому, що демократичні цінності у нашій державі зазнають потужних нападів та недопустимих «коригувань».

Насамперед викликала наше обурення вимога до Незалежної профспілки гірників надати анкетні дані усіх учасників Майдану від цієї профспілки.

Викликаючи почергово до слідчих МВС лідерів громадських організацій в якості свідків за кримінальними справами, вимагаючи відеоматеріали від телевізійних каналів, збирається інформація про учасників протестного руху. Яка мета такого процесу? Ті окремі депутати, які допомагали учасникам Майдану у критичних ситуаціях раптом стали проходити свідками по цілому ряду кримінальних справ. У цей спосіб, як ми вважаємо, чиниться тиск та здійснюється залякування громадських лідерів з метою зміни їх чіткої громадської позиції у майбутньому.

Один з учасників Майдану досі перебуває за гратами. Кримінальні справи проти учасників Хмельницьких подій очікують розгляду. Задокументовано побої, завдані жителю наметового містечка при його знесенні.

У розмовах з лідерами підприємницького руху постійно порушується конституційний принцип: юридична відповідальність особи має індивідуальний характер.

Ми вимагаємо припинення практики, не притаманної демократичним державам.

Ми наголошуємо, що будь – яке порушення наших громадянських прав і зараз, і у майбутньому викличе настільки ж адекватну реакцію наших організацій та партнерів, як це було продемонстровано у листопаді поточного року.

Асамблея ГО МСБ України


На правах рекламы

Мой дом - моя крепость? - наши входные двери форпост действительно сделают его таковым.

Поделиться:

Количество просмотров: 2187

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне