Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




06.02.2012

Витрати на придбання в «єдиноподатників» включають до витрат заднім числом

Чи мають право платники податку на прибуток з 01.01.12 р. враховувати у складі витрат, що формують собівартість реалізованих товарів (виконаних робіт, наданих послуг), витрати, понесені протягом другого — четвертого кварталів 2011 року на придбання товарів (сировини), робіт, послуг у ФОП, що сплачували ЄП?


Відповідно до п. 138.4 ст. 138 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI (зі змінами та доповненнями) витрати, що формують собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, визнаються витратами того звітного періоду, в якому визнано доходи від реалізації таких товарів, виконаних робіт, наданих послуг. Дохід від реалізації товарів визнається за датою переходу покупцеві права власності на такий товар. Дохід від надання послуг та виконання робіт визнається за датою складення акта або іншого документа, оформленого відповідно до вимог чинного законодавства, який підтверджує виконання робіт або надання послуг (п. 137.1 ст. 137 ПКУ). Тобто витрати, що формують собівартість реалізованих товарів (виконаних робіт, наданих послуг), пов’язуються з доходами від реалізації таких товарів (надання послуг, виконання робіт) у момент переходу покупцеві права власності на такий товар (складання акта або іншого документа, який підтверджує виконання робіт або надання послуг).

Згідно із Законом України від 4 листопада 2011 року №4014-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» підпункт 139.1.12 ст. 139 ПКУ, відповідно до якого не включалися до складу витрат витрати, понесені у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізособи-підприємця, що сплачує єдиний податок, з 01.01.12 р. вилучено. Враховуючи зазначене, з 01.01.12 р. платники податку у складі витрат, що формують собівартість реалізованих товарів (виконаних робіт, наданих послуг), мають право враховувати витрати, понесені протягом другого — четвертого кварталів 2011 року на придбання товарів (сировини), робіт, послуг у фізосіб-підприємців, що сплачували єдиний податок.

Джерело: ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС

Поделиться:

Количество просмотров: 4465

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне