Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




02.10.2014

Учасникам програми доступного житла будуть компенсовані кошти, не відшкодовані проблемними банками

22,2 млн грн невідшкодованих коштів за вкладами учасників Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки компенсують за рахунок статутного капіталу Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Відповідну постанову Уряд схвалив на засіданні першого жовтня.

Як прокоментував Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, у зв’язку з віднесенням окремих банків до категорії неплатоспроможних (Південкомбанк та АвтоКразБанк), залишаються невідшкодованими кошти за вкладами учасників Програми. Чинне законодавство передбачає відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами в межах 200 тисяч гривень. Натомість 188 вкладів перевищує граничну суму компенсації, що здійснює Фонд гарантування вкладів.

«Сума коштів у проблемних банках, яка не компенсується Фондом, складає 22,2 млн грн. Ми шукали різні механізми, аби допомогти людям, які через неплатоспроможність банків опинилися перед проблемою втрати і власних коштів, і квартир. Тому сьогодні прийнято рішення, що ці кошти компенсують за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитло», — сказав Володимир Гройсман.

Поделиться:

Комментарии   

# Роман 02.10.2014 14:29
А что у нас такая программа есть? И даже есть участники?
Я при ещё Юще пытался попасть туда так сказали это не для простолюдинов это ДЛЯ,,....... ну вы поняли ................
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 793

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне