Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




02.10.2014

Уряд надасть держдопомогу на шестимісячний період тимчасово переміщеним особам

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Уряд України пропонує встановити державну допомогу тимчасово переміщеним особам на шестимісячний період: 884 гривні для непрацездатних та 442 гривні для працездатних за умови перебування на обліку в Центрі зайнятості з метою отримання роботи.

Про це на засіданні Уряду в середу, першого жовтня, повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що в Україні майже 350 тисяч тимчасово переміщених осіб.

Глава Уряду повідомив, що Кабінет Міністрів приймає рішення про введення процедури реєстрації тимчасово переміщених осіб.

Він зазначив, що зараз тимчасово переміщені особи, яким призначені окремо види державної допомоги, можуть отримувати цю допомогу в тих місцях, де на даний час проживають: «Але ми вводимо процедуру реєстрації цих громадян, щоб ми чітко знали, хто де і в яких умовах проживає». «Іде зима, і ми приймаємо рішення надати державну допомогу на шестимісячний період цим особам», — наголосив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр повідомив, що Уряд пропонує для кожного непрацездатного встановити допомогу в розмірі 884 гривні на місяць, для кожного працездатного — 442 гривень: «Загалом на сім'ю цифра не вище 2 400 гривень».

«У тому випадку, якщо (працездатна. – ред.) людина хоче отримувати державну допомогу, вона повинна піти в центр зайнятості, стати на облік з метою отримання роботи. Хочеш, щоб держава допомагала, — шукай і отримуй роботу. Хто не стає на облік, хто не шукає роботу, такому держава не може допомагати, тому що він сам собі не хоче допомагати», — підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд досяг домовленості з західними донорами щодо компенсацій витрат на виплати тимчасово переміщеним особам: «Після того, коли ми проведемо процедуру реєстрації тимчасово переміщених осіб і призначимо виплати, у нас є вже домовленість з нашими західними донорами, і ми отримаємо донорську допомогу. Зареєстрували, почали платити — і іноземні донори нам дадуть можливість компенсувати витрати державного бюджету на виплати тимчасово переміщеним особам».

Поделиться:

Количество просмотров: 1033

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне