Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.05.2015

Мінекономрозвитку готує системну реформу інтелектуальної власності

Прес-служба Мінекономрозвитку

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України стане майданчиком для координування спільних дій у боротьбі з піратством, задля цього відбулася зустріч із представниками медіа-ринку України.

Під час заходу Міністр Айварас Абромавичус наголосив, що серед основних завдань держави на шляху реформування економіки — забезпечення дієвого захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності й подолання явища піратства, зокрема у цифровій сфері (медіа-контент, програмне забезпечення тощо).

«Ми зараз готуємо комплексну та глибоку реформу в галузі інтелектуальної власності, а також вирішили стати прикладом боротьби з нелегальним програмним забезпеченням. Я веду переговори про те, як легалізувати програмне забезпечення у Міністерстві», — заявив Айварас Абромавичус.

Він розповів про важливість цієї реформи для оновлення країни та переходу до інноваційної економіки - економіки продуктів із високою доданою вартістю. Айварас Абромавичус зазначив: “Ми пишаємося нашим людським капіталом, а повноцінний захист прав інтелектуальної власності допоможе реалізувати наш потенціал. Це уможливить розвиток високотехнологічних галузей”.

Зустріч дала змогу вислухати головних представників медіа-бізнесу й почути їхні проблеми у сфері піратства медійного контенту.

«Пірати крадуть до 50% рекламного потенціалу, і найголовніше - не існує регулятора, який би мав навести тут порядок. Стосовно законодавства, то найбільш класичними є закони Франції і Німеччини, де провину за споживання піратського контенту несуть безпосередньо споживачі. Це один із ефективних засобів боротьби», — розповів генеральний директор медіа-групи «1+1 Медіа» Олександр Ткаченко.

Йшлося про те, що деякі «підприємці» паразитують на бідності населення й на низькій купівельній спроможності громадян. Через це було запропоновано публічно говорити про присутність на сайтах піратських матеріалів та отримувати підтримку держави, щоб можна було з ними боротися.

Представники медіа-груп запропонували три головні позиції для боротьби:

1. Створення органу-регулятора;

2. Посилену відповідальність споживачів;

3. Боротьбу з майданчиками-піратами та публічне розміщення інформації про належність цих ресурсів до піратських.

Радник із питань цифрової економіки Мінекономрозвитку Олена Мініч представила концепцію реформи інтелектуальної власності й наголосила на необхідності інформаційної просвіти населення з цього питання.

Сторони узгодили подальші кроки в боротьбі з піратством.

У заході взяли участь представники всіх зацікавлених сторін, а саме: «Майкрософт Україна», «Оракл», ЮФ Віндекс, Посольства США в Україні, Twinning «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні» Представництва ЄС в Україні; українських медіа-груп (StarLightMedia, «Медіа Група Україна», «1+1 Медіа», Inter Media Group); іноземних компаній (Discovery Networks, Fox International Channels). Також були присутні представники Державної служби інтелектуальної власності України та Міністерства внутрішніх справ України.

Поделиться:

Количество просмотров: 1178

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне