15.06.2015

17 червня о 13:00 під стінами Верховної Ради відбудеться Всеукраїнська чергова акція підприємців проти запровадження РРО: «Азаров аплодує стоячи»

3 июня

Нагадаємо, 3 червня біля Верховної Ради України вже відбулась Всеукраїнська акція підприємців проти запровадження реєстраторів розрахункових операцій. Причиною акції було передбачене Законом №71-VIII обов’язкове використання касових апаратів платниками податків, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування.

Головною вимогою представників малого і середнього бізнесу є прийняти законопроекту №1718, автором якого є Оксана Продан.

Проект закону спрямований на скасування норм про обов’язкове застосування РРО фізичними особами-підприємцями – платниками єдиного податку ІІ та ІІІ груп.

На акції були присутні представники малого та середнього бізнесу з Полтави, Кривого Рогу, Одеси, Чернігова, Тернополя, Кіровограду, Миколаєва.

Група “ЗаДело! Проти РРО”

– Позиція підприємців міста Чернігова, це за законопроект №1718 проти РРО. Чому ми проти? Тому що від цього не виграє держава, ні підприємець, ні споживач. Самий незахищений у цьому питанні – це бізнесмен та споживач. Споживач – отримує більш дорогі ціни, він отримує закриття магазинчиків у спальних районах, закриття маленьких кав’ярень, перукарень і таке інше. Бізнес отримає велику фіскальну нагрузку, – вважає керівник Чернігівського обласного осередка, представник Всеукраїнського об’єднання підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця» Ірина Геннадіївна Березинець.

3 июня ОдессаМи не проти касових апаратів, ми проти того, щоб їх вводити в тих умовах, які є в нашій податковій системі. Якщо ми введемо за тих правил, бізнес буде працювати на штрафи. Половина бізнесу змушена буде закритися.

Касовий апарат має служити бізнесу та споживачам, а не чиновникам. В цивілізованих країнах, касовий апарат – в першу чергу для цивілізованого спілкування бізнес середовища, а не для того щоб видавати штрафи.

Давайте напишемо дійсно європейські правила, тоді будемо вводити касові апарати. В Турції була система де люди збирали чеки і держава компенсувала певний період їм повернення коштів. В Ізраїлі держава пропонувала щорічні лотереї, де ти відправляв чек у фіскальну службу і розігрувалося певне відшкодування. Нам потрібно почути один одного. Не потрібно шукати винуватого. Потрібно, щоб виграла від цього держава. Ми просимо уряд: «Не ховайтеся від реформ за касовими апаратами.» – вважає представниця ГО «Координаційна Рада підприємців Тернопільщини», Людмила Петрівна Скакун.

Акции по городам:

Ивано-Франковск

Винница

Днепродзержинск

Кривой Рог

Чернигов

По теме:

Протестующие предприниматели добрались до Киева

Звернення до підприємців України

Предприниматели боятся не кассовых аппаратов, а высоких штрафов. Видео

Предприниматели-единщики в борьбе против кассовых аппаратов

3 июняяЯк заявляють активісти на відкритій громадській групі «ЗаДело! Проти РРО» прийшла пора широкої консолідації бізнесу для координації зусиль з метою здійснення впливу на владу і політиків для поліпшення умов ведення бізнесу в Україні.

«Нам треба навчитися системно працювати з медіа. Це складно – великі медіа належать великому бізнесу. Але це можливо. Поки почав з того, що спробував систематизувати роботу з депутатами», – написав у Фейсбуці громадський діяч Едуард Курганський.