28.08.2015

До уваги платників ПДВ!

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує, що Державна фіскальна служба України повідомила про особливості сплати податкових зобов’язань з податку на додану вартість (далі – ПДВ), визначених у податкових деклараціях з ПДВ за звітні періоди лютий –травень 2015 року, що подані несвоєчасно.

Якщо платник податку подає до контролюючого органу із запізненням податкову декларацію з ПДВ за звітні періоди лютий – травень 2015 року, сплата податкових зобов’язань до бюджету, визначених у такій податковій звітності, здійснюється з електронного рахунку платника.

У разі відсутності або недостатності зайво зарахованих коштів на електронному рахунку платник податку зобов’язаний не пізніше дня подання такої звітності зарахувати на електронний рахунок суму коштів, що дорівнює податковим зобов’язанням, визначеним у такій податковій звітності.

Перерахування коштів з електронного рахунку платника до бюджету в рахунок погашення податкових зобов’язань, визначених у податкових деклараціях з ПДВ за звітні періоди лютий – травень 2015 року, що подані з порушенням встановлених Податковим кодексом України (далі – Кодекс) термінів, здійснюється на підставі додатка 4 до податкової декларації з ПДВ («Заява про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість платника податку, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету» (Д4)) (далі – додаток 4).

Відповідно до пункту 11 розділу Х Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 №966, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14.10.2014 за №1267/26044, із змінами та доповненнями додаток 4 подається лише до декларації з ПДВ 0110.

Якщо податкову декларацію з ПДВ за звітні періоди лютий – травень 2015 року подано з порушенням встановлених Кодексом термінів до граничного терміну подання податкової декларації у поточному звітному періоді, то додаток 4 подається платником ПДВ у складі податкової декларації з ПДВ за результатами того звітного періоду, що передує звітному періоду, в якому подано з порушенням податкову декларацію з ПДВ за звітні періоди лютий – травень 2015 року.

Якщо податкову декларацію з ПДВ за звітні періоди лютий – травень 2015 року подано з порушенням встановлених Кодексом термінів після граничного терміну подання податкової декларації у поточному звітному періоді, то додаток 4 подається платником податку у складі податкової декларації з ПДВ за результатами того звітного періоду, в якому подано з порушенням податкову декларацію з ПДВ за звітні періоди   лютий – травень 2015 року.

У такому випадку у додатку 4 платнику податку необхідно зазначити у графі 4 суму ПДВ, що підлягає перерахуванню до бюджету, як суму зайво зарахованих коштів.

Количество просмотров: 1947

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками