Уроки для начинающих предпринимателей

15.01.2016

ДЕКЛАРУЄМО ПО-НОВОМУ – КАМПАНІЯ «ДЕКЛАРУВАННЯ- 2016»

У січні 2016 року в.о. заступника начальника Сидоров Максим Борисович виступив перед представниками мас-медіа щодо особливостей цьогорічної кампанії декларування доходів громадян.

Під час зустрічі посадовець звернув увагу присутніх, що з 1 січня 2016 року розпочато кампанію ‪декларування доходів, отриманих в 2015 році, яка триватиме до 1 травня.

Також зазначив, що  запроваджено нову форму декларації про майновий стан і доходи та відмітила, що у  новій декларації об'єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. Зокрема, для спрощення та зменшення часу для заповнення декларації, обсяг її зменшено з 2 аркушів до 1, а кількість додатків – з 7 до 4.

«Перш за все, хочу наголосити, що декларують  доходи не всі громадяни, а лише ті, котрі  отримували доходи, які не оподатковувалися при виплаті або нараховувалися платнику податку двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує 146160 грн.» – акцентував Максим Борисович..

Максим Сидоров детально розповів, які доходи підлягають відображенню в декларації про майновий стан та доходи. Серед основних: вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна; кошти від надання майна в лізинг, оренду (суборенду) чи житловий найм; кошти одержані за межами України (іноземні доходи); доходи від операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомого та/або рухомого майна та отримані у вигляді інвестиційного прибутку; суми нецільової благодійної допомоги, що перевищує 1710 грн.; доходи у вигляді виграшів, призів; доходи від продажу об'єктів майнових і немайнових прав, авторська винагорода; доходи отримані  у вигляді вартості подарунків.

Наостанок журналісти отримали інформацію про те, що також подати Декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку та ознайомилися з графіком роботи Центрів обслуговування платників на період Деклараційної кампанії.

ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська