Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




11.02.2016

"Зелений" тариф стимулює домогосподарства до встановлення сонячних панелей

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ТА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ УКРАЇНИ

Українці стали активніше дбати про власну енергонезалежність, зокрема у приватному секторі. Наразі стрімко зростає кількість домогосподарств, які встановлюють сонячні та вітрові установки задля генерації електроенергії. Стимулом тому є заохочення від держави у вигляді «зеленого» тарифу.

«Сьогодні створені такі умови, що громадяни можуть не лише автономно забезпечити себе електроенергією, а й заробити на цьому. Підтвердженням тому 244 домогосподарств, які встановили сонячні панелі, отримали «зелений» тариф та генерували понад 410 тис. кВт/год минулого року. Для порівняння, у 2014 році таких господарств було в 10 разів менше, лише 21. І це тільки у сегменті сонячної енергетики», - зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що у разі продажу в мережу надлишкової електроенергії, виробленої з енергії сонця, вартість 1 кВт/години складатиме 19,01 євроценти.

За словами Сергія Савчука статистика щодо встановлення сонячних панелей є свідченням ефективної дії прийнятого Закону № 514-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії», який вступив у силу 1 липня 2015 року. Даний Закон розроблено за безпосередньої участі Агентства.

Загалом, сьогодні домогосподарству отримати «зелений» тариф надзвичайно просто. Про те як це зробити, у покроковій презентації за посиланням:

http://saee.gov.ua/uk/sites/default/files/Feed_in_tariff.pdf

Поделиться:

Количество просмотров: 1251

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне