Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




29.06.2016

Підприємців-загальносистемників зобов’яжуть платити мінімальний страховий внесок щомісяця навіть за відсутності доходу

Мінсоцполітики розробило проект закону «Про внесення змін до деяких законів України з питань загальнообов’язкового державного соціального страхування щодо обов’язкової сплати єдиного внеску на соціальне страхування окремими категоріями осіб».

Проектом законодавчого акта передбачається внесення змін до низки законів України, якими регулюється обов’язкова сплата ЄСВ:

  • членами особистого селянського та фермерського господарства, якщо вони не є найманими працівниками;
  • фізичними особами — підприємцями, котрі перебувають на загальній системі оподаткування, й особами, які провадять незалежну професійну діяльність і не отримували протягом календарного року прибутку (доходу), — у розмірі не менш ніж мінімальний страховий внесок за кожен місяць.

Зазначені платники звільнятимуться від сплати ЄСВ протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

До того ж проектом акта пропонується:

1. Обов’язковому страхуванню на випадок безробіття підлягатимуть також і військовослужбовці, особи, котрі провадять незалежну професійну діяльність; фізичні особи — підприємці; члени фермерського господарства, особистого селянського господарства, якщо вони не є найманими працівниками.

2. Страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності підлягатимуть також і ті, хто працює на умовах цивільно-правового договору; фізичні особи — підприємці; особи, котрі провадять незалежну професійну діяльність; члени фермерського господарства, особистого селянського господарства, якщо вони не є найманими працівниками.

3. Страхуванню від нещасного випадку підлягають також і громадяни — суб’єкти підприємницької діяльності; члени фермерського  господарства, особистого селянського господарства, якщо вони не є найманими працівниками.

«Интерактивная бухгалтерия»

Поделиться:

Комментарии   

# pincher732 29.06.2016 20:45
То что они розробили не значит что его приймут.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Тарас 29.06.2016 21:33
а с чего платить то? Правительство своими действиями обчистило простой народ, никто ничего тупо не может купить. Но зато вся государственная сила готова обрушиться на микробизнесменов, выдавливая копейки.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# lutishka 30.06.2016 11:17
Если сейчас ФОП может просто приостановить деятельность, то после принятия такого законопроекта все побегут ликвидироваться и становиться на учет в ЦЗ как безработные. Лучше ведь пособие по безработице получать, чем ЕСВ ни с чего платить)))
ИМХО, дырка в бюджете станет еще больше от таких "гениальных" законов.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 3309

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне