Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




26.07.2016

Уряд підпорядкував Держгеокадастр Мінагрополітики

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру підпорядкована Міністерству аграрної політики та продовольства України.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів 22 липня. Раніше діяльність Держгеокадастру спрямовувалась і координувалась Кабінетом Міністрів України через Віце-прем’єр-міністра України — Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. «Інтеграція Держгеокадастру в Мінагрополітики дозволить суттєво підсилити роботу відомства у напрямку запуску прозорого ринку землі та підвищить оперативність прийняття рішень в сфері державної політики. Формування земельної політики в одному відомстві допоможе прискорити перебіг земельної реформи та рухатися далі за стратегією, розробленою Мінагро», — зазначив Міністр Тарас Кутовий.

У свою чергу Максим Мартинюк, який очолював ДГК з 2015 року, вважає, що цей процес створить потужний ефект синергії для прискорення земельної реформи: «Поєднання зусиль двох команд – Мінагрополітики та Держгеокадастру підвищить оперативність прийняття рішень»

Довідково: Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) – центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності та земельних відносин, а також у сфері Державного земельного кадастру. Утворений шляхом реорганізації (перетворення) Державного агентства земельних ресурсів України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 № 442.

Поделиться:

Количество просмотров: 1368

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне