Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.09.2016

Інформація про підроблену банкноту 500 гривень зразка 2015 року

Національний банк України 11 квітня цього року ввів у обіг оновлену банкноту номіналом 500 гривень зразка 2015 року з удосконаленою системою захисту.

Проте НБУ вже зареєстровано факти вилучення з обігу підроблених банкнот цього зразка. Кількість цих підробок на даний час є незначною.

Підробки мають невисоку якість виготовлення, але зловмисники, користуючись недостатньою обізнаністю та неуважністю громадян щодо контролю елементів захисту банкнот, збувають їх через заклади торгівлі (АЗС, аптеки тощо).

Що потрібно знати для того, щоб убезпечити себе від підробок:

Детальніша інформація щодо описів усіх банкнот національної валюти, що перебувають в обігу та їх елементів захисту знаходиться на офіційній інтернет-сторінці НБУ за посиланням: https://bank.gov.ua/control/uk/publish/category?cat_id=79053

У разі неможливості самостійно визначитися щодо справжності грошових знаків, необхідно звернутися до будь-якого банку для проведення дослідження відповідною установою Нацбанку.

За результатами цих досліджень, які здійснюються безкоштовно, клієнтам відшкодовується відповідна сума грошових знаків національної валюти, визнаних справжніми і платіжними. Підроблені банкноти вилучаються без відшкодування їх вартості та в установленому порядку передаються представникам Національної поліції України для розслідування.

Нацiональний банк України

Поделиться:

Количество просмотров: 2658

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне