Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.10.2016

Підприємці обговорили законопроект щодо лібералізації готівкових розрахунків №4117

18.10.2016 року в рамках круглого столу на тему: "Розподілена комп'ютерно-касова система - як дієвий інструмент лібералізації готівкових розрахунків", організованого ініціативною групою народних депутатів України Продан О., Кришиним О., Галасюком В., Журжієм А., відбулось обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо лібералізації готівкових розрахунків" від 19.02.2016 року реєстр. №4117, у якому взяли участь лідери київського та житомирського обласних осередків ГО "Фортеця" Світлана Бойко та Ігор Мяснов.

viber_image

 

При відкритті засідання Оксана Продан зазначила, що внесе усі поправки, які будуть надані підприємницькими об'єднаннями та підприємцями для їх обговорення та рогляду при опрацюванні законопроекту в Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

В ході обговорення законопроекту представники бізнесу висловили свою підтримку запропонованим ініціативам спрямованим на полегшення та зручність у використанні реєстраторів розрахункових операцій, проте Ігор Мяснов акцентував увагу на наступному:

"Законопроект в цілому відповідає інтересам бізнесу. Разом з тим, у нас багато гарних законів, але складнощі у підприємців виникають саме під час їх реалізації".

На обговоренні також були присутні і представники виробників реєстраторів розрахункових операцій, які були категорично проти зазначеного законопроекту, аргументуючи це тим, що робота бізнесу без касових апаратів - це шлях до тінізації економіки, та що застосування всіма РРО дасть змогу відслідковувати товар, який завозиться на територію України без відповідних документів,
"Якщо у нас в країні є необлікований товар, то цю проблему має вирішувати держава ставлячи питання до митниці, а не перекладати цей обов'язок на плечі підприємців", - апелювала на це Світлана Бойко.

http://fortetsya.org.ua

Поделиться:

Количество просмотров: 2494

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне