Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




08.12.2016

Павло Петренко провів зустріч з представниками бізнесу

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

Міністр юстиції Павло Петренко зустрівся із представниками бізнесу, які є членами Американської торговельної палати в Україні та Американсько-української ділової ради. Учасники зустрічі обговорили реалізовані Міністерством юстиції реформи в напрямку покращення бізнес-клімату в країні.

За словами очільника Мін’юсту, український Уряд чітко усвідомлює, що майбутнє нашої держави напряму залежить від того, чи буде створено якомога сприятливіші умови для інвесторів.

«Ми можемо зараз підбити підсумки нашої спільної роботи. Ті рішення, які ухвалювалися в останні кілька років – це продукт спільної роботи з представниками бізнес-спільноти. Це були наші спільні напрацювання, спрямовані на спрощення і покращення умов ведення бізнесу в Україні», - наголосив Міністр юстиції.

Зокрема, він зауважив, що було проведено реформу в сфері реєстрації нерухомості та бізнесу. Мін’юст передав ці повноваження місцевим органам влади та приватним суб’єктам.

«Ми підійшли до цієї реформи, виходячи з принципу – коли немає монополії і є конкуренція, тоді громадяни отримують кращий сервіс. І ми досягли успіху на цьому шляху», - додав Павло Петренко. Другим блоком спільної роботи стали заходи по боротьбі з рейдерством.

«Будь-який Уряд не буде успішним, якщо не зможе гарантувати інвестору захист кожної гривні, яка вкладена в те чи інше підприємство, не зможе забезпечити справедливе правосуддя і захист права власності», - наголосив він. Для оперативного захисту права власності Мін'юстом було розроблено законодавство, яке забезпечило можливість адміністративного оскарження дій реєстраторів до комісії при Мін’юсті. З початку року комісії вдалося врятувати від захоплень майже 300 компаній. Просте реагування за фактом незаконних дій не могло повністю ліквідувати проблему рейдерства в Україні.

«Міністерство юстиції спільно з партнерами, у тому числі й з бізнес-середовища, розробило пакет антирейдерського законодавства. Нам вдалося провести його через Парламент, незважаючи на супротив з боку певних політичних груп. Нині вже діють новації, які зробили рейдерство «невигідним», - поінформував присутніх очільник Мін’юсту.

Також учасники зустрічі обговорили судову реформу та продовження процесів дебюрократизії. Директор з питань інформації та роботи з членами Американсько-української ділової ради Михайло Даценко у свою чергу зазначив, що представники ради дуже активно співпрацювали впродовж цього року з Мін’юстом і можуть відзначити значні позитивні зрушення, які забезпечила робота Міністерства.

«Американський бізнес сприймає як правильні ті кроки, які Міністерство юстиції робить для підтримки реформ. Можливо, нам хотілося б швидших і радикальніших змін. Але ми розуміємо, що реформи неможливо робити «з наскоку», треба продумувати кожен крок і готувати відповідну юридичну базу», - сказав він.

За словами президента Американської торговельної палати в Україні Андрія Гундера, для бізнесу дуже важливий діалог з Міністерством юстиції, адже в роботі підприємств юридичні питання є не менш важливими, ніж економічні.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 714

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне