Уголок потребителя

06.01.2017

На різдвяні свята в Україні сильні морози, снігопади та хуртовини – будьте обережні за кермом!

За інформацією Гідрометцентру, відзавтра Україну очікує різке,  сильне похолодання, снігопади, на дорогах – ожеледиця. Вирушаючи в дорогу, водіям варто перевірити відповідне укомплектування авто, технічний стан транспортного засобу, подбати про запас палива.

Зокрема, 6 січня складні погодні умови: вдень в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській областях сильні снігопади, хуртовини, снігові замети (на Одещині, Миколаївщині та Кіровоградщині місцями дуже сильний сніг); у східних, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях мокрий сніг та дощ, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь; на решті території невеликий сніг. На дорогах країни ожеледиця.

6-7 січня різке зниження температури вночі до 13-19° морозу (в західних, північних та центральних областях місцями до 20-26° морозу), вдень до 11-17° морозу; у південно-східній частині вночі та вдень до 6-13° морозу.

За таких складних погодних умов водіям варто дотримуватись простих, але дієвих правил. Зокрема, не забувайте про зарядний пристрій до мобільного, гарячі напої в термосі, запишіть номери телефонів оперативних  та аварійних служб.

Окрім стандартних предметів, (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса та домкрата), в сильні морози не зайвими будуть комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти «прикурювання», скребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата.

Не забувайте про уважність та обережність за кермом, неухильно дотримуйтесь Правил дорожнього руху. Якщо ви побачили, що хтось потрапив в скрутну ситуацію через негоду, викличте на допомогу відповідні служби. Не будьте байдужими, можливо завтра допомога знадобиться саме вам.

Управління безпеки дорожнього руху

ДПД Національної поліції України