Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




10.01.2017

Чи повинен сплачувати єдиний внесок підприємець, що призупинив діяльність, якщо цей підприємець-пенсіонер?

Фізична особа – підприємець на спрощеній системі оподаткування, яка отримує пенсію за віком, звільняється від сплати єдиного внеску за себе з місяця, що настає за датою призначення платнику пенсії.

Фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування, яка отримує пенсію за віком, повинна нараховувати та сплачувати єдиний внесок на загальних підставах. Винятків та пільг для зазначеної категорії фізичних осіб чинним законодавством у 2016 році не передбачено. У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, при цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

З 01 січня 2017 року відповідно до Закону України від 06 грудня 2016 року №1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» фізичні особи – підприємці (незалежно від обраної системи оподаткування) звільняються від сплати єдиного внеску за себе, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Джерело:  Територіальні органи ДФС у Львівській області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Анжела0907 12.01.2017 21:02
Друзья, давайте общими усилиями добиваться отмены дебилизма по уплате ЕСВ неработающими ФОПами....Присоединяйтесь и подписывайте питицию https://petition.president.gov.ua/petition/32225
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 3172

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне