Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.02.2017

Інвестори пропонують навчити податкову особливостям ведення ІТ бізнесу

В кінці 2016 року, проти компанії De Novo - провайдера хмарних сервісів, податковою інспекцією було висунуто претензію в розмірі шести мільйонів гривень. Не дивлячись на великий резонанс в т.ч. пресі, податківці продовжують тиск на компанію. Для вирішення цієї ситуації і, головне, недопущення її повторення, Українська асоціація венчурного капіталу і приватних інвестицій (UVCA) виступила з пропозицією організації освітньої програму для податкових інспекторів, яка міститься у відкритому листі Асоціації Голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову (повна версія листа нижче).

"Хмарні технології увійшли в життя не тільки приватних користувачів, а й в роботу більшості світових підприємств. В Україні також зростає число ІТ компаній і стартапів, які працюють по SaaS моделі (Software-as-a-Service, коли софт продається не як товар, а як послуга). Пакет акцій De Novo належать Міжнародної інвестиційно-технологічної компанії КМ Core, яка є членом UVCA. Наша Асоціація вважає своїм обов'язком не просто покращувати інвестиційний клімат України в цілому, а й допомагати у вирішенні конкретних проблемних кейсів наших членів"

Ольга Афанасьєва
Виконавчий директор UVCA.

SaaS є моделлю майбутнього і стає все більш популярною у всьому світі. Вона використовується багатьма виробничими та ІТ компаніями. Отримання ПЗ (програмного забезпечення) на умовах оренди від постачальника-оператора має більше переваг для компаній, ніж покупка повного пакета програм від розробника. Але, крім численних клієнтів на послуги (адміністратор системи електронних закупівель ProZorro також користується послугами De Novo), вони привертають і увагу інвесторів. В той же De Novo, як раніше було оголошено, обсяг вкладень до 2011 перевищить $ 25 млн. Крім KM Core, акціонерами компанії є глобальний інвестиційний фонд Intel Capital і IFC (Міжнародна фінансова корпорація), що входить до групи Світового банку. Дуже важливо зберегти інвестиційну привабливість напрямку для міжнародних і локальних інвесторів.

"Ситуація з De Novo створює небезпечний прецедент для всієї ІТ галузі, особливо для компаній, що працюють в Saas сегменті. Саме, щоб уникнути подібних ситуацій в подальшому, наша Асоціація виступила з ініціативою навчити представників фіскальної служби про особливості ведення ІТ бізнесу, в тому числі і познайомити її працівників з урахуванням світового досвіду оподаткування в сегменті. Це допоможе нам не тільки уникнути проблемних ситуацій, але і не зупинить інвестиції в усі ІТ компанії в Україні. Чекаємо якнайшвидшої відповіді і початку роботи"

Андрій Колодюк
Голова Наглядової Ради UVCA

Тренінги, організовані UVCA спільно з партнерами, дозволять податковим службовцям краще розібратися в нюансах ведення бізнесу такими операторами-постачальниками ПЗ як De Novo, що дозволить в майбутньому уникнути непорозумінь та дасть поштовх для розвитку сфери в Україні як це прийнято в усьому світі. Підтримка пропозиції Асоціації Романом Насіровим, якому адресовано лист, підтвердить бажання податкової інспекції працювати в правовому полі, а також спростує підозри в бажанні особистої наживи і поповнення «бюджету» за рахунок знищення законно діючих підприємств.

UVCA також запрошує всіх бажаючих приєднатися до проведення тренінгів для забезпечення їх максимальної ефективності.

PDF

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 864

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне