Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




25.02.2017

​Податкова міліція: на вихід!

Вже сьогодні Верховна Рада України може відродити податкову міліцію.

Коротка хронологія подій. Це дуже важливо для розуміння, що насправді відбувається і чому це стосується кожного з нас.

- Напередодні Нового року депутати випадково (!) ліквідували податкову міліцію – каральний орган, який роками тиснув на бізнес і був інструментом шантажу в руках людей, наближених до влади.

- В січні з'являється лист за підписом голови профільного комітету Ніни Южаніноі. У ньому наголошується, що "податкова міліція діє в наявному правовому полі".

- Суди ігнорують лист Ніни Южаніноі і відмовляють податковій міліції у здійсненні іх повноважень через відсутність законних на те підстав з 01.01.17.

- Міністерство фінансів виступило проти продовження роботи податкової міліції. Розпочалася підготовка законопроекту про службу фінансових розслідувань, яка має замінити податкову міліцію і стати органом влади з «людським обличчям».

- Поки законопроект готується, Ніна Южаніна на засіданні погоджувальної ради у понеділок, 20 лютого, просить включити у порядок денний законопроект 0940, який повертає повноваження податковій міліції.

- Нарешті, вчора відбулося засідання профільного комітету, на якому міністр фінансів Олександр Данилюк представив концепцію Служби фінансових розслідувань. На жаль, міністр фінансів не зумів чітко пояснити, чому не потрібно продовжувати роботу податкової міліції. Так само депутати не аргументували, чому податкову міліцію потрібно відродити. А поки обговорюється концепція про Службу фінансових розслідувань, законопроект 0940 з нормою про податкову міліцію вже в порядку денному.

На прикладі цієї історії є декілька висновків.

По-перше, навіть якщо хтось випадково відрубає голову дракону, замість неї виросте дві або три. Багато людей зацікавлені, щоб дракон жив і продовжував тримати підприємців в страху.

По-друге, неважливо, як працюють органи влади. Головне, щоб вони виконували персональні завдання замовників і допомагали набивати кишені. У 2016 році на податкову міліцію держава витратила на 180 мільйонів більше, ніж вона відшкодувала в бюджет? Нічого, це нормально, без податкової міліції наступить хаос, – кажуть її «адвокати».

По-третє, якщо Міністерство фінансів хоче ліквідувати каральний орган (податкова міліція) і створити європейську службу фінансових розслідувань, потрібно діяти професійніше і наполегливіше. Виступ міністра на профільному комітеті лише зіграв на руку тим, хто не хоче змін.

Я категорично проти відродження податкової міліції!

Якщо це станеться, ми згаємо час.

Замість того, щоб працювати, платити податки і створювати нові робочі місця, підприємці продовжуватимуть відбиватися від навали податкових міліціонерів.

Громадяни України продовжать власним коштом утримувати 10 тис. податкових міліціонерів.

Країна і кожен з нас зазнають прямих економічних збитків.

Тож маємо сьогоднівсі разом сказати: «Податкова міліція: на вихід!».

Оксана Продан

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Мордор 25.02.2017 13:47
Круто, налоги теперь можно вообще не платить.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 1111

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне