Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




04.03.2017

У наступному опалювальному сезоні критерії для отримання субсидій не зміняться, - Павло Розенко

ПРЕС-СЛУЖБА ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ

Ніяких суттєвих змін у системі нарахування субсидій у наступному опалювальному сезоні не буде. Про це під час інтернет-конференції у прес-центрі ЛІГАБізнесІнформ повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Ніяких суттєвих змін у наступному опалювальному сезоні не буде. Уряд не буде змінювати чи то формулу нарахування субсидії, чи то критерії для її нарахування. Найголовніший критерій – співвідношення доходів родини і витрат на житлово-комунальні послуги», - сказав він, нагадавши, що в середньому витрати на оплату житлово-комунальних послуг не повинні перевищувати 10-15% доходів родини.

За словами Павла Розенка, сьогодні субсидії отримують близько 7,5 млн родин. Віце-прем’єр-міністр зауважив, що реформована система субсидій показала свою ефективність у період підвищення ціни на газ до економічно обґрунтованого рівня.

«В ситуації, коли останні 15 років ми жили в популізмі і нібито не підвищували ціну на газ, коли в усіх країнах ціни на газ зростали, а в Україні гралися з ціною, ми опинилися в ситуації, коли подобалося це комусь чи ні, але ми змушені були одразу різко підняти ціну на газ до економічно обґрунтованого рівня. Переді мною стояло завдання як зробити так, щоб в цей непростий час захистити людей.

І ми це зробили. Можна по-різному ставитися до системи субсидій. Але те, що нам вдалося захистити 7,5 млн українських родин - для мене це абсолютно гарний показник», - зазначив Пало Розенко.

Віце-прем’єр-міністр також запевнив, що в цьому опалювальному сезоні (2016-2017 рр) вже ніяких перерахунків субсидій не буде. «В тому числі, підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн жодним чином не вплине на вже призначені субсидії», - підкреслив він.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 930

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне