Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.03.2017

Україна на міжнародному рівні заявила про відкриття бурштинового ринку

Україна на міжнародному рівні заявила про відкриття бурштинового ринку — на Міжнародній спеціалізованій виставці «Amber Trip 2017», що об’єднує спеціалістів ювелірної галузі країн Балтії, Польщі, Італії, Туреччини, США та інших держав світу. Про це інформує прес-центр Державної служби геології та надр України.

В рамках XIV International Baltic Jewellery Show «Amber Trip 2017» у Вільнюсі Державна служба геології на надр обговорила перспективи розвитку бурштинової галузі в Україні. Зокрема йшлося про проблеми незаконного видобутку сонячного каменю, створення асоціації легальних учасників бурштинового ринку та утворення постійно діючої біржі українського бурштину.

Держгеонадра під час International Baltic Jewellery Show «Amber Trip 2017» на міжнародному рівні вперше заявила про відкриття ринку бурштину.

Сподіваємося, що європейські партнери будуть працювати виключно з легальними українськими компаніями. Наразі проблема бурштину в Україні і його законного видобутку є невирішеною. Вихід з цієї ситуації Держгеонадра бачить у співпраці трьох сторін: держави, бізнесу та місцевого населення. Тобто держава виконує функцію регулятора, бізнес – це фінансові ресурси, культура надрокористування, передові технології, безпека. Відтак місцеве населення отримує робочі місця, легальну заробітну плату та безпечні умови праці», – зазначила на виставці радник з юридичних питань голови Держгеонадр Ірина Супрун.

Держгеонадра підтримує бажання представників українського бізнесу, які працюють законно в бурштиновій галузі, об’єднатися в бурштинову асоціацію України. Ідея у тому, пояснюють в Службі, щоб об’єднати усіх учасників ринку бурштину, що працюють в правовому полі: розвідка, видобування, переробка, торгівля. Адже, європейські партнери міжнародній виставці «Amber Trip» заявили, що зацікавлені в легальній співпраці та пропонують просувати бренд українського бурштину на Захід.

Україна має шанс стати майданчиком інвестицій в бурштинову галузь. Якщо компанія працює легально та має спецдозвіл на видобуток бурштину, то вона може оформлювати всі дозвільні документи на митниці та експортувати йог», – зазначила Ірина Супрун, радник з юридичних питань голови Держгеонадр.

Джерело: AgroPolit.com

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 789

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне