Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




27.03.2017

Міністр розповів про накопичувальну пенсійну систему як складову комплексної пенсійної реформи

«Реформа пенсійної системи є системним проектом, що складається з декількох етапів та триватиме принаймні декілька років. Одним з цих етапів є впровадження накопичувального рівня», – заявив Андрій Рева 23 березня в ефірі телеканалу ZIK.

За його словами, на сьогодні триває робота над другим етапом реформування – впровадженням кардинальних змін у солідарній системі пенсійного забезпечення.

«Солідарна система – це база, фундамент будь-якої моделі пенсійного забезпечення. Сьогодні половина коштів на виплату пенсій, а це 141 мільярд гривень, береться з державного бюджету, а не з внесків людей до Пенсійного фонду. Ми вважаємо, що цю проблему можна вирішити тільки через розширення кола платників страхових внесків», – наголосив Міністр.

Урядовець пояснив, що успішне завершення другого етапу реформи відкриє можливості для наступного кроку – впровадження накопичувальної пенсійної системи.

«Результатом стане подання відповідного законопроекту до Парламенту, яким визначатиметься механізм функціонування накопичувальної системи. Законом чітко визначатиметься державна фінансова установа, у якій будуть відкриті накопичувальні рахунки та куди спрямовуватимуться кошти. Деякі експерти пропонують спрямовувати ці кошти, наприклад, на інвестиційні проекти, або на придбання державних облігацій. Це питання дуже чутливе і опрацьовується дуже серйозно, адже ми не можемо припустити навіть найменшого ризику втрати накопичень людей», – пояснив Андрій Рева.

Він зазначив, що на сьогодні питання впровадження накопичувального рівня пенсійної системи знаходиться на стадії експертного опрацювання, і зараз проходить серйозне вивчення усіх нюансів проекту, адже закладені механізми визначатимуть успішність роботи всієї системи пенсійного забезпечення.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Bogdan7 27.03.2017 15:09
Розширення кола платникiв )))) Каждый иностранец пересекающий границу должен уплатить , а с россиянина двойная плата )Самолёт пересекающий воздушное пространство должен уплатить , с россиянина вдвойне)) Каждый кто хочет переехать на пмж должен уплатить есв из расчёта до 65 лет))) За несовершеннолетних платят родители))) За каждый пук тоже надо заплатить, так сказать за порчу экологии)))Налоги увеличиваются а воровство не уменьшается((((
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 993

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне