Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




30.03.2017

Експерти обговорять особливості фіскальної політики в умовах рецесії

прес-реліз

11 квітня 2017 року у Національному банку України відбудеться наступний відкритий дослідницький семінар. Він буде присвячений темі «Фіскальна політика в умовах рецесії». У якості спікера виступить дослідник-макроекономіст Німецького інституту економічних досліджень, експерт Німецької консультативної групи доктор Філіп Енглер, який презентуватиме результати дослідження фіскальної політики в умовах рецесії.

Першим питанням, винесеним на обговорення, буде застосування заходів жорсткої фіскальної політики в умовах рецесії та її вплив на споживчі видатки, – ефект, який може сповільнювати темпи відновлення економіки. Результати досліджень, проведених на прикладі Іспанії, Португалії та Італії, свідчать про неефективність застосування жорсткої бюджетної економії з метою зниження рівня державного боргу до ВВП. Доктор Енглер стверджує, що скорочення бюджетних витрат та підвищення податків спричинило чергову хвилю рецесії у цих країнах. Дослідник звертає увагу на структурні реформи, які мають сприяти виходу країни з рецесії, та робить висновок, що їх реальний потенціал у стимулюванні відновлення економічного зростання є досить обмеженим.

Друге питання, що виноситься до обговорення – позитивний вплив стимулюючої фіскальної політики на економіку. Доктор Енглер вивчає питання чи наявність гістерезису в економіці (рецесія перманентно впливає на рівень виробництва) посилює ефект фіскального мультиплікатора. На основі DSGE-моделі доктор Енглер робить висновок про те, що акомодаційна фіскальна політика за наявності гістерезису дозволяє пом’якшити негативний вплив рецесії на обсяг виробництва.

Запрошуємо науковців та експертів до обговорення ролі фіскальної політики в умовах рецесії.

З матеріалами досліджень англійською мовою можна ознайомитись за посиланнями:

https://www.diw.de/documents/publikationen/73/diw_01.c.549430.de/dp1631.pdf

https://www.diw.de/documents/publikationen/73/diw_01.c.553143.de/diw_econ_bull_2017-08-1.pdf

Робочою мовою семінару є англійська.

Семінар розпочнеться о 17:00. Адреса проведення семінару – м. Київ, вул. Інститутська 9, центральний вхід, к. 206. При собі необхідно мати документи, що посвідчують особу. Реєстрація учасників триватиме з 16:45 до 16:55.

Для участі у семінарі необхідно подати заявку на електронну адресу: research@bank.gov.ua до 7 квітня 2017 року включно, зазначивши прізвище та ім’я учасника, місце роботи, контактні дані (телефон, e-mail). Враховуючи обмеженість місць, Національний банк залишає за собою право розгляду заявок та прийняття рішень щодо участі в семінарі кожного з заявників. Результати буде повідомлено електронною поштою кожному з учасників до кінця дня 10 квітня 2017 року.

Запрошуємо до співпраці потенційних доповідачів для презентації результатів своїх досліджень з питань, що пов’язані з діяльністю Національного банку України та роботою фінансової системи. Пропозиції (разом з бажаною датою семінару, презентаційними матеріалами, резюме та/або проектом статей) необхідно подавати для подальшого розгляду до відділу досліджень Департаменту монетарної політики та економічного аналізу на електронну адресу research@bank.gov.ua.

З матеріалами відкритих наукових семінарів можна ознайомитись за посиланням.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1008

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне