Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




15.04.2017

Виплачена за рішенням суду зарплата - оподатковується

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра інформує. Податковий агент щодо податку на доходи фізичних осіб – підприємства чи самозайняті особи, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі.

Також, податкові агенти зобов’язані вести податковий облік, подавати у строки, встановлені Податковим кодексом України для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування.

Отже, сплатити податок на доходи фізичних осіб з суми заробітної плати, яка перерахована підприємством за рішенням суду на рахунок виконавчої служби для виплати громадянину, повинне підприємство, яке є податковим агентом щодо зазначеного податку.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 728

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне