Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.04.2017

Київрада затвердила новий Порядок розміщення вивісок

Київрада затвердила новий Порядок розміщення вивісок

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили новий Порядок розміщення вивісок

Новий Порядок розміщення інформаційних вивісок було розроблено, оскільки діючий документ є неефективним та порушує права суб'єктів господарської діяльності. Окрім того, чинні норми розповсюдження вивісок не відповідають сучасним вимогам містобудування та нормативним актам у галузі стандартизації.

У документі чітко прописані особливості та терміни реєстрації вивісок, порядок їхнього розміщення, вимоги до місця розташування, демонтаж самовільно розміщених конструкцій та відповідальність за їх незадовільний зовнішній вигляд. Також Порядок передбачає критерії щодо розмірів, матеріалів, техніки, стилістики та інформаційного наповнення вивісок.

“Положення забороняє розміщення вивіски, яка закриватиме балкон, архітектурний та скульптурний декор фасадів, таблички з назвами вулиць і номерами будинків. Важливо, що площа вивіски не повинна перевищувати 3 кв. м і сама конструкція має не створювати перешкод для експлуатації та ремонту будинків, а також відповідати державним стандартам і вимогам пожежної, електричної та екологічної безпеки. Рекомендується, щоб стилістика конструкції гармоніювала фасаду, на якому вона розміщується”, — зазначає депутат Київради Сергій Башлаков, який є суб'єктом подання відповідного проекту рішення.

Під час розробки нового Порядку розміщення було проаналізовано успішний український та зарубіжний досвід.

“Новий порядок містить виключно дерегулятивний характер і зменшує залежність бізнесу. Було максимально спрощено порядок подачі документів, відповідно до яких розміщуються вивіски. Новий документ встановлюватиме повну регламентацію всіх етапів розгляду документів і прийняття рішень. А це унеможливлює зловживання службовим становищем при встановленні відповідності вивіски вимогам Порядку та запобігає корупційним ризикам”, — зазначає депутат Київради Олександр Бродський.

Рішення підтримали 80 депутатів.

ДЖерело: Київська міська рада

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1001

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне