Уголок потребителя

19.05.2017

Виплата доходів підприємцям з тимчасово окупованої території: відображаємо у формі №1ДФ

Нагадаємо, що згідно з пп. 38.9 п. 38 підрозділу 10 розділу XX Перехідних положень ПКУ під час нарахування (виплати) фізсобам - підприємцям, місцезнаходженням або місцем проживання яких є тимчасово окупована територія (незалежно від системи оподаткування), доходу від здійснення ними підприємницької діяльності суб’єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, зобов’язані утримати податок на доходи у джерела виплати.

В індивідуальній податковій консультації від 11.05.2017 р. № 125/6/99-99-13-01-01-15/ІПК ДФСУ зазначила, що податковий агент під час нарахування (виплати) доходів таким фізичним особам - підприємцям повинен відобразити такий дохід у формі №1ДФ під "157" ознакою доходу.

Окрім того, податківці наголосили, що на сьогодні відсутні підстави для звільнення від сплати штрафних санкцій та пені у разі несвоєчасної сплати податків відповідно до пп. 38.9 п. 38 підрозділу 10 розділу XX Перехідних положень ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

По матеріалам: ДФСУ