Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




14.06.2017

ЄСПЛ прирівняв неналежну медичну допомогу до приниження

Страсбурзький суд зобов’язав Росію виплатити кримінальному авторитетові €15000 за відмову на-дати йому в слідчому ізоляторі «Матроська тиша» необхідну медичну допомогу.

До того моменту, як Володимир Барсуков опинився під вартою, у нього було діагностовано кілька хронічних захворювань. Будучи в СІЗО, чоловік постійно скаржився на нездужання, після чого лікарі рекомендували йому катетеризацію.

Протягом року процедура проводилася близько 250 разів, але стан хворого не поліпшився. Експерти з’ясували, що приміщення, в якому перебував В.Барсуков, не обладнане для лікування пацієнтів з урологічними захворюваннями. Через це стан здоров’я злочинця незворотно погіршився.

Як наголошується в рішенні ЄСПЛ від 6.06.2017 у справі «Борсуков проти Росії», нездатність забезпечити огляд уролога в період із серпня 2007 до грудня 2008 року, а також неадекватна післяопераційна допомога в грудні 2010-го спричинили тривалі психічні та фізичні страждання заявника, які принижували його людську гідність. Виходячи із цього, Суд констатував, що нездатність влади надати медичну допомогу, якої потребував засуджений, є нелюдським і таким, що принижує гідність, поводженням у розумінні ст.3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Як матеріальну компенсацію В.Барсуков вимагав €100000. Проте в Страсбурзі значно знизили суму.

Минулого літа Санкт-Петербурзький міський суд на виїзній сесії в Москві засудив В.Барсукова до 23 років колонії суворого режиму за замах на життя власника «Петербурзького нафтового терміналу» та вбивство його охоронця. У 1990-х бандит був відомий як «нічний губернатор» північної столиці та ймовірний лідер тамбовської організованої злочинної групи. Пізніше його обвинувачували в рейдерстві та вимаганні грошей у підприємців.

Джерело: Закон і Бізнес

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 958

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне