Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

19.06.2017

Надання узагальнюючих податкових консультацій з 01.04.2017

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що Законом України від 21.12.2016 №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (далі – Закон №1797) внесено зміни, зокрема, до статей 52 та 53 глави 3 «Податкові консультації» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), які набрали чинності з 01.04.2017.

Пунктом 52.6 статті 52 ПКУ з урахуванням змін, внесених Законом №1797, визначено, що центральний орган виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, проводить періодичне узагальнення індивідуальних податкових консультацій, а також аналізує обставини, що свідчать про неоднозначність окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, шляхом надання узагальнюючих податкових консультацій, які затверджуються наказом цього органу.

Узагальнюючі податкові консультації підлягають оприлюдненню на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, протягом п’яти календарних днів з дня їх надання.