Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.07.2017

Детально: новим водіям – про нові тести «на права»

Відсьогодні, 1 липня, в Україні запроваджуються нові екзаменаційні питання зі знань Правил дорожнього руху для отримання водійських посвідчень. Питання у нових тестах актуалізовані та більше відповідають сучасній ситуації на дорогах. До того ж значну увагу приділено практичним навичкам, що знадобляться майбутнім водіям.

Про це, як передає «Укрінформ», заявив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

«З 1 липня буде дано старт новим екзаменаційним питанням, які будуть зрозумілі, прозорі і будуть категоризовані», – пообіцяв він.

За словами Криклія, важливе нововведення, що екзаменаційні питання згрупували згідно з категоріями водійських посвідчень, тобто тепер водіям легкових авто не доведеться відповідати на питання, пов'язані з управлінням автобусів чи вантажівок.

Начальник ГСЦ МВС запевнив, що інших змін теоретична частина не зазнала. Загалом сформовано 2000 питань, згодом їх будуть оновлювати та доповнювати.

Як і раніше, тест складатиметься з 20 питань і триватиме 20 хвилин. Питання обиратимуться електронною системою випадково. Вони розподілені на чотири тематичні категорії: десять питань по ПДД, чотири стосовно побудови та експлуатації транспортних засобів, чотири – з основ безпеки руху і два – з надання першої медичної допомоги.

Владислав Криклій також додав, що з 1 липня громадяни отримають змогу відкрито переглядати тести й перевіряти свої знання на сайті ГСЦ МВС в онлайн-режимі. Вартість складання іспиту не зросте і становитиме, як і сьогодні, 26 грен, а бланк посвідчення водія – 201 грн.

Криклій запевнив, що перескладати іспити у зв'язку із запровадженням нової системи громадянам, які вже мають водійські посвідчення, не потрібно.

Нагадаємо, про те що у сервісних центрах МВС відбудеться запровадження нових екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху, Владислав Криклій повідомив 13 червня на відкритті нового сервісного центру МВС у Києві на Петрівці.

Він додав, що результати громадського обговорення нових білетів з ПДР «шалені»: було отримано понад 110 000 різноманітних зауважень і пропозицій. До цього процесу, за його словами, долучилися 11 000 громадян з різних куточків України, у тому числі з Криму.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1047

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне