Уголок потребителя

Уроки для начинающих предпринимателей

17.07.2017

Українські «міжнародні» права перестануть діяти в ЄС з 2018 року

До листопада 2017 повинне завершитися впровадження директив ЄС, що стосуються водійських прав. За словами начальника головного сервісного центру МВС України Владислава Криклій, водіїв з України з безстроковими посвідченнями вже зараз іноді не пускають в країни ЄС, а з 1 січня 2018 роки так звані «міжнародні» права перестануть бути дійсними в ЄС.

Про це повідомляє AUTO-Consulting.

- необхідно буде пройти медогляд і підтвердити своє здоров'я. Вартість нових водійських посвідчень з чіпом будуть на кілька відсотків дорожче, ніж нинішні права вартістю 201 грн.

«Ми також пропонуємо встановити в посвідченнях мікрочіпи. Наші сервісні центри вже забезпечені всім необхідним обладнанням, це убезпечить людей від підробок», – заявив Криклій.

Нові права будуть видаватися максимум на 15 років. Для того, щоб отримати водійські права нового зразку, не потрібно буде заново складати ПДР – водії повинні будуть пройти обов'язковий медогляд. Для водіїв вантажівок цей термін скоротиться до 5 років. Крім того, медогляд для водіїв вантажівок і автобусів може бути більш ретельним, ніж для інших. Також суворі правила проходження медогляду передбачені для водіїв у віці від 50 років – їм доведеться проходити його кожні три або п'ять років.

Як повідомлялося раніше, Міністерство внутрішніх справ виступає за скорочення терміну дії водійських посвідчень з 30 до 5-15 років в залежності від категорії. У нові права передбачено також впровадження мікрочіпа в посвідчення водіїв, що підвищить рівень захисту від підробок.