Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




31.07.2017

Юристи пояснили, чи вносяться зміни до паспорта у зв’язку зі зміною назви вулиці

У разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, зміни в адміністративно-територіальному устрої на підставі відповідних актів вносяться зміни до реєстру територіальної громади, із збереженням попередніх даних, із подальшим внесенням цієї інформації до Єдиного державного демографічного реєстру в установленому Кабінетом Міністрів України порядку. Відповідне роз'яснення розмістив Координаційний центр з надання правової допомоги на своїй сторінці у Facebook.

Зазначені відомості за бажанням особи вносяться до документів, до яких вносяться відомості про місце проживання/перебування. Такі відомості вносяться безоплатно, але потрібно мати при собі паспорт та ідентифікаційний номер.

Разом з тим, обов’язку особи звертатися до органів реєстрації для внесення таких відомостей до документів Законом «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та Правилами реєстрації місця проживання, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207, не передбачено.

Щодо внесення до паспорта громадянина України у формі картки інформації про реєстрацію місця проживання особи зазначаємо таке.

Згідно з пунктом 60 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 р. № 302, за фактом реєстрації місця проживання або місця перебування особи, яка проживає в Україні, територіальним підрозділом ДМС з використанням засобів відомчої інформаційної системи ДМС здійснюється внесення інформації про реєстрацію місця проживання або місця перебування особи до безконтактного електронного носія, який імплантовано у паспорт. Така інформація зберігається на безконтактному електронному носії, який імплантовано у паспорт, у хронологічному порядку.

Оскільки інформація про реєстрацію місця проживання або місця перебування особи не зазначається в зоні візуальної перевірки паспорта, а лише вноситься до безконтактного електронного носія, який імплантовано у паспорт, наголошуємо, що статтею 3 Закону передбачена видача особі за її вимогою довідки про реєстрацію місця проживання або місця перебування — документа, який видається органом реєстрації та підтверджує реєстрацію місця проживання або місця перебування особи, у тому числі у зв’язку із зміною назви вулиці.

Джерело: "Українське право"

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2419

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне