Уроки для начинающих предпринимателей

11.08.2017

Оксана Продан: «Потрібно створити умови для митного оформлення авто на іноземних номерах»

За словами народного депутата, голови Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксани Продан, зростання кількості автомобілів в Україні на іноземних номерах пов’язано із високою вартістю митного оформлення та низьким рівнем доходів людей. Деякі політики прагнуть посилити відповідальність їх власників, зокрема, почати забирати авто на штрафмайданчики.

«В парламенті є цілий ряд законопроектів, які підвищують платежі, однак цю проблему варто вирішувати інакше. Найбільш правильне рішення в цій ситуації – зменшення вартості митного оформлення, тоді кожен власник авто буде в рівних умовах, а ціни знизяться до європейського рівня», – зазначила Оксана Продан в ефірі радіостанції «Голос столиці».

Вона повідомила, що наразі в профільному комітеті парламенту немає єдиної позиції щодо вирішення проблеми митного оформлення авто на іноземних номерах.

«На щастя, власники автомобілів змогли об'єднатися, і у них є позиція, як оформити та легалізувати ці транспортні засоби. Вони говорять, що готові платити ті гроші, які реально можна заплатити. Тобто, є бажання бути в правовому полі. Відтак завдання парламенту – створити умови для митного оформлення авто на іноземних номерах, а не шукати способи, як покарати їх власників», – підкреслила Оксана Продан.

Голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» переконана: у разі, якщо власники або користувачі автомобілів на іноземних номерах збережуть єдність, у них є шанс провести той законопроект, який буде влаштовувати і ДФС, і учасників дорожнього руху, і тих, хто сьогодні вже завіз такі автомобілі.

Сама нардеп готова підтримати зміни в законодавство, які вирішать проблему авто на іноземних номерах і підвищать безпеку руху на українських дорогах.