Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




30.08.2017

Загублена первинка відстрочить перевірку не більше ніж на 3 місяці

Податківці розглянули питання, чи можна перенести документальну позапланову перевірку в разі втрати або пошкодження платником первинної документації.

Перенести перевірку можливо в тому випадку, якщо платник письмово сповістить контролерів про факт втрати або пошкодження бухгалтерської первинки. Разом із таким повідомленням платник повинен надати документ, що підтверджує зазначену подію. Зокрема, це може бути копія заяви або повідомлення до правоохоронних органів про кримінальне правопорушення. Зазначені документи та повідомлення повинні потрапити до податківців у 5-денний строк із дня виявлення такої втрати.

При цьому на відновлення втраченої первинки платник матиме 90 календарних днів із дня надходження письмового повідомлення до контролерів. Після чого він повинен сповістити контролерів про відновлення документів. 

ІПК ДФСУ «Щодо перенесення контролюючими органами термінів проведення документальної позапланової виїзної перевірки при повідомленні платником податків про втрату первинних бухгалтерських документів» від 22.08.17 р. № 1701/6/99-99-14-03-03-15/ІПК.

Джерело: «Все про бухгалтерський облік»

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1255

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне