18.09.2017

Павло Розенко: Пенсійна реформа передбачає запуск постійного механізму осучаснення пенсій

СЛУЖБА ВІЦЕ-ПРЕМ`ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ

Пенсійна реформа передбачає запуск постійного механізму осучаснення пенсій, а не їх разове підвищення. Про це в ефірі «Українського радіо» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Пенсійна реформа передбачає запуск процесу осучаснення пенсій, який був зупинений у 2011 році ще попередньою владою. Це була колосальна несправедливість щодо тих людей, які мають досить серйозний страховий стаж, які отримують пенсію на рівні 1 400-4 000 грн, які заробили свою пенсію і яким протягом цих останніх 6 років пенсія не переглядалася», — сказав він.

«Хочу наголосити, що осучаснення пенсій – це не буде одноразова акція, це вже буде постійний механізм», — зауважив Віце-прем’єр-міністр.

«Наше головне завдання – забезпечити соціальну справедливість. Але принцип соціальної справедливості полягає ще і в тому, що для того, щоб отримувати достойну пенсію, потрібно працювати в легальному секторі економіки і сплачувати податки в Україні. Потрібно чітко розуміти, що пенсія – це страхова виплата», — додав Павло Розенко.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет