Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.09.2017

Інформація з реєстру страхувальників надаватиметься за новим порядком

У Мін’юсті України 17.08.2017 р. зареєстровано за № 1017/30885 наказ Мінфіну України, яким затверджено Порядок надання інформації з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Зазначеним порядком визначено:

  • процедуру формування та надання витягу з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на запит платників єдиного внеску та/або застрахованих осіб;
  • форма запиту про отримання витягу з реєстру страхувальників;
  • форми витягів з реєстру страхувальників;
  • форма довідки про відсутність відомостей в реєстрі страхувальників.

Порядком, зокрема, передбачено, що якщо платнику єдиного внеску та/або застрахованій особі необхідна більш повна інформація з реєстру страхувальників про платника єдиного внеску, ніж оприлюднена на офіційному веб-порталі ДФС, або необхідне документальне підтвердження даних реєстру страхувальників, то у такому разі платник єдиного внеску та/або застрахована особа може отримати витяг з реєстру страхувальників у порядку.

Запит про отримання витягу з реєстру страхувальників подається за формою № 1-ЗРС 

За запитом платника єдиного внеску та/або застрахованої особи контролюючий орган надає безоплатно протягом двох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту, витяг з реєстру страхувальників або довідку про відсутність відомостей в реєстрі страхувальників.

Витяг з реєстру страхувальників формується за відповідними критеріями пошуку та містить відомості з реєстру страхувальників, які є актуальними на дату формування витягу.

Залежно від категорії платників формується один з таких витягів:

  • витяг з реєстру страхувальників (щодо юридичної особи або відокремленого підрозділу) за формою № 1-ВРС;
  • витяг з реєстру страхувальників (щодо фізичної особи — підприємця або фізичної особи, яка провадить незалежну професійну діяльність) за формою № 2-ВРС;
  • витяг з реєстру страхувальників (щодо фізичної особи, яка бере добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування) за формою № 3-ВРС.

Витяг діє до внесення змін до реєстру страхувальників в частині відомостей, що стосуються страхувальника, щодо якого надано запит.

Наказ набирає чинності з дня опублікування.

(Наказ Мінфіну України від 21.07.2017 р. № 651)

Джерело: ДП «СВЦ»

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1051

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне