10.11.2017

Microsoft закриє можливість безкоштовного оновлення Windows

З 1 січня 2018 року оновитися до Windows 10 можна буде тільки заплативши мінімум 119 доларів.

Про це повідомляє Ain.ua.

При запуску останньої великої версії Windows Microsoft пропонувала всім бажаючим оновити старі системи, включаючи Windows 7 і 8, до Windows 10. Так компанія сподівалася відразу збільшити частку ринку Windows 10, яка стане останнім окремим коробочним релізом.

У липні 2016 року цю можливість закрили для більшості користувачів, але для людей з обмеженим можливостями пропозиція продовжувала діяти безстроково. Тепер Microsoft поставила кінцевий термін і для неї.

Ті, хто користується "допоміжними технологіями" на кшталт екранної лупи, читання тексту голосом і екранної клавіатури, можуть зробити безкоштовний апгрейд до 31 грудня 2017 року. Такі функції "створені, щоб надати додаткову доступність для людей з фізичними або когнітивними порушеннями і інвалідністю". Але при оновленні компанія не перевіряє, чи дійсно користувач потребує таких технологій.

У коментарі Cnet в Microsoft відзначили: "Ми продовжили безкоштовне оновлення для тих, хто використовує допоміжні технології. Але це не означає, що такий спосіб - обхідний шлях для людей, які не використовують такі технології і пропустили дедлайн безкоштовного пропозиції".

Починаючи з 1 січня всім без винятку користувачам доведеться заплатити за версію Windows 10 Home Edition 119 доларів, а за Pro - 199 доларів.

Джерело