Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




24.11.2017

Податковий борг - підстава для відмови у реєстрації платником спрощеної системи оподаткування

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує про внесені зміни до окремих норм застосування спрощеної системи оподаткування з 1 січня 2017 року, зокрема, до п. п. 291.5.8 п. 291.5 ст. 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Так, не можуть бути платниками єдиного податку першої – третьої груп платники податків, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).

Нагадаємо, податковий борг – це сума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений ПКУ строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному ПКУ.

Таким чином, з 1 січня 2017 року підставою для контролюючих органів при прийнятті рішення про відмову у реєстрації фізичної особи – підприємця платником єдиного податку у такого платника податків податкового боргу зі сплати податків та зборів, за якими визначені грошові зобов’язання зі сплати податків та зборів, за якими визначені грошові зобов’язання , в тому числі, які не пов’язані із здійсненням господарської діяльності (окрім наявного боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про ці та інші нюанси реєстрації суб’єктів господарювання як платника єдиного податку йдеться у листі ДФС України від 13.11.2017 №30848/7/99-99-13-01-02-17 «Щодо окремих питань застосування спрощеної системи оподаткування».

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області 

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1198

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне