Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




26.12.2017

Вирощування шипшини може стати прибутковим бізнесом

Кооператив «Горіх Причорномор’я», що на Одещині, планує встановити сушильне обладнання та зайнятись переробкою шипшини. Зараз культуру вирощують на 5 га площ, при цьому, з одного гектара площ можна отримати до 400 тис. грн прибутку.

Ціна продажу свіжої шипшини в 2017 році становила від 18 грн/кг, а однорідну партію сушеної можливо продати від 35 грн/кг, розповідає Павло Тулба, президент кооперативу на Одещині.

Набагато дорожче коштує шкірка, фабрика з розфасування чаю готова купувати такий продукт від $5 за кілограм. Є попит з боку Nestle, Danone, а також фармацевтичних компаній.

За словами Павла Тулби, вирощування шипшини невитратне, її можна саджати на непридатних для традиційного землеробства землях, як то схили чи балки. Для висадки знадобиться 6 тис. саджанців на гектар, а плодоносити рослини починають на третій рік.

Ще один прибутковий напрямок переробки шипшини — це виготовлення олій. Такий бізнес особливо популярний серед європейських фермерів.

Одначе, навіть без переробки на шипшині можна виручити непогані гроші. Урожайність з одного куща складає 2-4 кг, отже при мінімальній ціні реалізації в 18 грн доход складе 216-432 тис.

Джерело: agroday.com.ua

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 7845

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне