Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




05.01.2018

Підприємець-єдинник та РРО: особливості застосування

Чи потрібен РРО ФОП – платнику єдиного податку другої групи, якщо ним надаються послуги з виготовлення швейних виробів на замовлення?

Залізнична ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області звертає увагу на те, що відповідно до п.296.10 ст.296 Податкового кодексу України фізичній особі – підприємцю (далі – ФОП), який знаходиться на другій групі єдиного податку дозволено працювати без реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) до досягнення ним обсягу доходів протягом календарного року 1 млн. грн.

Винятком є ФОП, які торгують технічно складними побутовими товарами, які підлягають гарантійному ремонту, – їм РРО необхідно застосовувати з першого дня торгівлі.

Отже, ФОП – платник єдиного податку другої групи має право надавати послуги з виготовлення швейних виробів на замовлення і проводити розрахунки з покупцями без застосування РРО. Але, у разі перевищення суми в 1 млн. грн, у такого платника усі готівкові платежі мають проходити через РРО, починаючи з 1 числа кварталу, що настає за тим, коли виникло таке перевищення.

Джерело: Діловий світ

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2138

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне