Уголок потребителя

Уроки для начинающих предпринимателей

05.01.2018

Платники єдиного податку четвертої групи сплачують єдиний податок протягом року за різними ставками

Про це розповіли під час зустрічі із платниками податків у Франківському відділенні Залізничної ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області.

Фахівці відділення проінформували присутніх що відповідно до п.п.295.9.2 п.295.9 ст.295 Податкового кодексу України платники єдиного податку четвертої групи сплачують податок щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у таких розмірах:

- у I кварталі – 10 відсотків;

- у II кварталі – 10 відсотків;

- у III кварталі – 50 відсотків;

- у IV кварталі – 30 відсотків.

Податківці звернули увагу, що платники єдиного податку четвертої групи, утворені протягом року шляхом злиття, приєднання або перетворення у звітному податковому періоді, у тому числі за набуті ними площі нових земельних ділянок, вперше сплачують податок протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, в якому відбулося утворення (виникнення права на земельну ділянку), а надалі – у порядку, визначеному п.п.295.9.2 п.295.9 ст.295 Податкового кодексу України (п.п.295.9.3 п.295.9 ст. 295 Податкового кодексу України).

Крім цього, п.п.295.9.8 п.295.9 ст.295 Податкового кодексу України визначено, що платники єдиного податку четвертої групи перераховують в установлений строк загальну суму коштів на відповідний рахунок місцевого бюджету за місцем розташування земельної ділянки.

Джерело: Діловий світ