Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




05.01.2018

Обмеження заходів держнагляду та контролю за господарською діяльністю продовжено до 31 грудня 2018 року

Відповідні норми закладено у п. 9 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» від 07.12.17 р. № 2246-VIII, який набрав чинності 1 січня 2018 року.

Обмеження на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності продовжено до 31 грудня 2018 року.

До Закону України від 03.11.2016 р. №1728-VIII «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» внесено певні зміни.

Так, до переліку підстав для позапланових заходів державного нагляду (контролю) додалися наступні:

  • у разі настання події, що має значний негативний вплив відповідно до критеріїв, затверджених КМУ, на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави;
  • для перевірки виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом держнагляду (контролю).

Раніше ст. 6 Закону №1728 був визначений перелік котролюючих органів, які не підпадали під дії мораторію. Відтепер же цю статтю викладено у новій редакції, згідно з якою дія Закону №1728 не поширюватиметься на відносини, що виникають при проведенні заходів нагляду (контролю) органами, перелік яких встановлюється КМУ. Відповідна Постанова КМУ буде оприлюднена найближчим часом.

Крім того, КМУ до 1 липня 2018 року має розробити і затвердити концепцію та план заходів з реформування системи державного нагляду (контролю) з метою впровадження ризик-орієнтованого підходу до здійснення заходів державного нагляду (контролю) у всіх сферах господарської діяльності.

Нагадаємо, дізнатися, кого планують перевірити у 2018  році можна тут.

Державна регуляторна служба України спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та за підтримки Офісу ефективного регулювання (BRDO) запустила пілотний модуль планування заходів державного нагляду (контролю) ІАС ДНК.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1518

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне