Уроки для начинающих предпринимателей

Уголок потребителя

14.01.2018

Пенсіонерам запропонували попрацювати - Кабмін

На засіданні Кабінету міністрів України була ухвалена «Стратегія державної політики здорового і активного довголіття до 2022 року».

Україна увійшла до «найстаріших» країн. У 2015 році 21,8% населення країни становили люди старші за 60 років і 15% від населення були громадяни у віці 65 років. Прогноз до 2025 року показав, що ці показники будуть збільшуватися, і через 7 років вже чверть українців будуть входити в групу «старші за 60 років» і більш ніж 18% жителів держави досягнуть віку 65 років і більше.

Мета урядової стратегії полягає в створенні сприятливих умов для продовження активного способу життя і поліпшення показників здоров’я громадян даних груп. Також переслідується мета адаптувати стандарти роботи державних інститутів до подальших процесів старіння населення. В результаті втілення в життя стратегії повинно бути побудоване суспільство рівних можливостей, пише Інтерфакс.

Після реалізації низки затверджених заходів, очікується збільшення і поліпшення активного життя осіб, старших за 60 років, поліпшення якості медичного обслуговування для даної категорії і збільшення кількості людей пенсійного віку, що займаються самоосвітою. Однією з цілей стратегії є збільшення рівня зайнятості людей похилого віку.

Для якнайшвидшої реалізації запланованих заходів Міністерство соцполітики і інші суміжні інститути державної влади повинні розробити і подати Кабінету Міністрів план реалізації стратегії.

За матеріалами УБР