Уголок потребителя

Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

12.02.2018

Як правильно громадянам перевозити готівку через кордон

Фахівці Закарпатської митниці ДФС повідомляють, що постановою Правління Національного банку України від 12 грудня 2017 року № 127 внесено зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 27 травня 2008 року № 148. Зміни стосуються документів, що підтверджують переміщення фізичними особами – резидентами готівки через митний кордон України у сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро.

Фізична особа-резидент має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Вивезення за межі України фізичними особами-резидентами готівки в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро.

Документи, що підтверджують зняття готівки з власних рахунків у банках фізичними особами-резидентами з метою її вивезення, є чинними протягом 90 календарних днів із дня зняття ними готівки з власних рахунків у банках.

Нагадуємо, Постанова № 127 набула чинності з дня офіційного опублікування, тобто з 13 грудня 2017 року.

ДФС у Закарпатській області