Уголок потребителя

Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

14.02.2018

Без фіскального чеку – гарантійний ремонт складної побутової техніки неможливий

ГУ ДФС у Харківській області звертає увагу платників, що відповідно до вимог п.296.10 ст.296 ПКУ від 02.12.2010 №2755-VI та Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», передбачено обов’язковість застосування РРО суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Згідно з п.11. ст.8 Закону України від 12.05.1991 р. №1023-XII «Про захист прав споживачів», вимоги споживача щодо технічно складних побутових товарів розглядаються після пред’явлення споживачем розрахункового документа, передбаченого Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та технічного паспорта чи іншого документа, що його замінює, з позначкою про дату продажу.

Під час продажу товару продавець зобов'язаний видати споживачеві розрахунковий документ встановленої форми (фіскальний чек), що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу.

Джерело