Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




05.03.2018

Помилка у назві покупця: як виправити

Реквізит — назва покупця (отримувача) товарів/послуг, який належить до складу обов'язкових, — має відповідати формулюванню у статутних документах і не повинен містити інших даних.

У разі допущення помилки у заголовній частині податкової накладної у назві покупця (отримувача) товарів/послуг постачальник (продавець) таких товарів/послуг на дату виявлення зазначеної помилки має право скласти розрахунок коригування до такої податкової накладної, в якому всі правильно заповнені реквізити в заголовній частині податкової накладної повторюються, а назва покупця (отримувача) товарів/послуг, в якій допущено помилку, заповнюється без помилки. У цьому випадку графи з 1 по 13 розділу Б розрахунку коригування та розділ А, до якого вносяться узагальнюючі дані щодо сум коригування, не заповнюються (залишаються пустими). Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних постачальником (продавцем) товарів/послуг.

Якщо ж індивідуальний податковий номер покупця (отримувача) зазначений правильно, а в його назві допущена помилка, то така помилка не може бути єдиною підставою неприйняття податкової накладної в електронному вигляді.

(Лист ДФС України від 19.02.2018 р. № 666/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1991

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне