12.03.2018

Експерти розповіли, як створили бізнес на мюслях

Зробити бізнес на єдиному продукті можливо. Це довела команда 4 друзів зі Львова, які створили свій бізнес заради здорового харчування. Про це Gazeta.ua розповідає одна зі співзасновників Тетяна Любомірова.

"Ми з друзями хотіли створити продукт, який би був корисним для здоров'я та смачним водночас, - розповідає Тетяна. - Спершу свій бізнес починали на кухні. Там створювали першу гранолу. Це виявилось не так просто, як думали. Довго шукали виробника пластівців. Зерно мало бути міцним, щоб не розвалювалось під час запікання".

Пачка мюслів Muesli Mania коштує від 135 до 204 гривень. Гранола обійдеться від 159 до 180 гривень за тубус.

"Ціна на мюслі дуже адекватна. Вони виключно з натуральних продуктів. Додаємо до них сублімовані ягоди від українських виробників. Є можливість зібрати свій власний вид мюслі чи граноли. Така ідея з'явилась після того, як четверо партнерів не змогли визначитись з постійним смаком на склад. Хтось любить одні інгредієнти, хтось інші. Клієнт сам створює свій продукт і придумує йому назву. В результаті отримують продукт з власною назвою. Іноді назви бувають дуже вишукані: "Мама намішала", "Саньок-худей", "Красулячний заряд", "Східний лосось", - додає Тетяна.

Найдорожчі мюслі, які замовляли коштували 300 грн.

"Наш бізнес існує рік. Говорити про прибутки рано, постійно реінвестуємо кошти. Для початку потрібні духовки для сушки, контейнери для зберігання і власний сайт. Без нього просування продукції неможливе. Щоб познайомити людей з нашим продуктом, беремо участь у виставках та фестивалях", - каже Тетяна Любомирова.