Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




15.03.2018

Процедуру адміністрування ПДФО та ЄСВ планують змінити

У Верховній Раді зареєстровано законопроект від 12.03.2018 р. № 8109 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання податкової відповідальності громадян».

Документом пропонується змінити процедуру адміністрування ПДФО та ЄСВ шляхом встановлення обов’язку самостійної сплати платником податків цих зобов’язань. Водночас з метою уникнення проблем на початку впровадження цієї норми у законопроекті передбачено можливість найманого працівника, платника податків цих податкових зобов’язань, на добровільних засадах доручати їх адміністрування своєму роботодавцю, а сама процедура самостійної слати передбачає необхідність наявності в платника електронного кабінету.

Запропонованим проектом загальне фіскальне навантаження ПДФО + ЄСВ знижується до 25 % (10 % ПДФО та 15 % ЄСВ), що в свою чергу відповідає даним міжнародних досліджень, які свідчать, що для детінізації необхідно, щоб співвідношення загальної ставки податків до витрат на ухилення від їх сплати не перевищувало 3 до 1. Таке фіскальне навантаження має привести до процесу детінізації виплат заробітної плати і поступового збільшення надходжень до бюджету та пенсійного й інших соціальних фондів. Законопроектом також передбачено зняття обмеження розміру бази для сплати ЄСВ, що також сприятиме збільшенню надходжень до пенсійного й інших соціальних фондів.

Законопроект створює стимули для персональних пенсійних накопичень шляхом зменшення бази оподаткування на відповідні внески, оптимізує податкові соціальні пільги й забезпечує можливість для громадян безпосередньо користуватись ними.

Метою розроблення цього законопроекту є забезпечення умов для легалізації оплати праці, підвищення податкової грамотності працівників, необхідність збільшення надходжень коштів ЄСВ у відповідні фонди соціального страхування, а також задоволення потреб місцевого та державного бюджетів України. Важливою підставою для прийняття цього законопроекту є забезпечення умов для створення робочих місць в Україні.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Влад 16.03.2018 18:32
Зменшення ставки ПДФО - це добре, але чому звільняти працедавців від обов'язку сплати? Податкова на даний час абсолютно не може проконтролювати одного - єдиного бухгалтера, то як вона буде контролювати 10 тис найманих працівників цього підприємства, які постійно міняються? Є така міжнародна практика? Якщо вже міняти, то, може, для початку ліквідувати ПДВ, за прикладом США? І ціни стануть на 20% меншими, і проблеми з накладними відпадуть самі собою, і податкову можна буде скоротити на 50%..
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 2386

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне