Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.03.2018

Зміни до Кримінального процесуального кодексу України

Законом України від 16.11.2017 №2213-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування» внесено зміни до Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК), які набрали чинності 07 грудня 2017 року.

Зазначеними змінами регламентуються питання проведення обшуку, застосування технічних засобів у кримінальному судочинстві, вилучення цифрових носіїв даних, дотримання таємниці досудового розслідування, визначення учасників кримінального провадження тощо.

Зокрема, згідно зі змінами до статей 60 і 214 КПК у слідчих виникає обов‘язок, а у заявника право на отримання витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Стаття 236 КПК доповнена положеннями, за якими особа, у житлі чи іншому володінні якої проводиться обшук, має право користуватися правовою допомогою адвоката на будь-якій стадії проведення обшуку, при цьому недопущення адвоката на обшук є підставою визнання здобутих доказів недопустимими (стаття 87 КПК).

Крім того, статтю 107 КПК доповнено положеннями, за якими проведення обшуку в обов‘язковому порядку фіксується за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів, а здійснений запис є невід‘ємним додатком до протоколу і все, що не зафіксовано у записі, не може бути внесено до протоколу обшуку та використано як доказ у кримінальному провадженні (стаття 104 КПК).

Право відеозапису обшуку надано і стороні захисту (стаття 107 КПК).

Джерело: Головне управління ДФС в Одеській області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1961

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне