Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

07.04.2018

Повна фіскалізація готівкових розрахунків – крок до виведення української економіки з тіні

Послабити податкове навантаження на бізнес можливо за умови повної фіскалізації готівкових розрахунків. Таку заяву зробила Ніна Южаніна, Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

«Надати послаблення для всіх верств населення – наприклад, знизити ставки на продукти харчування, підняти поріг застосування малим та середнім бізнесом спрощеної системи оподаткування або ще більше спростити її можливо, проте лише за умови виведення 60% української економіки з тіні, адже нині левова частка товарів, що реалізуються на українських базарах та ринках є контрабандними або контрафактними,  тобто такими, що не обліковуються та з яких не сплачені податки», – наголосила Н. Южаніна.

За її словами, вирішити цю проблему дозволить повна фіскалізація готівкових розрахунків, впровадження якої повинно супроводжуватись спрощенням процедур реєстрації та обслуговування касових апаратів та зниженням витрат бізнесу на їх придбання.

«Всі операції мають проходити через касовий апарат, наданий державою чи придбаний на умовах розтермінування. Тільки невиданий чек має стати єдиною підставою для штрафу в розмірі повної вартості товару проданого без реєстрації. Лише тоді ми зможемо говорити про поступове впровадження повної фіскалізації та, як наслідок, виведення економіки з тіні», – підсумувала Голова Комітету.

Прес-служба Голови Комітету з питань податкової та митної політики