Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




12.04.2018

Як правильно виправити помилку в Книзі доходів єдинника

Записи у книзі виконуються розбірливо чорнилом темного кольору або кульковою ручкою. Внесення виправлень здійснюється шляхом нового запису (з відображенням від'ємного або позитивного Значення), який засвідчується підписом платника податку.

Фахівці регіонального відділення ДФС в Одеській області рекомендують при виправленні помилки складати довідку довільної форми, де розкрити суть помилки. Це допоможе оперативно володіти інформацією, на базі чого були зроблені такі зміни та проведено новий запис.

Зауважуємо, оскільки платники єдиного податку у книзі обліку доходів здійснюють записи за підсумком робочого дня, протягом якого було отримано дохщ, то Відомості у графах 4 "скоригована сума доходу" та 6 "всього" зазначеної книги не можуть вказуватися з від'ємним значенням. До того ж, якщо фізична особа - підприємець - платник єдиного податку протягом робочого дня не отримував дохід, то заповнювати книгу обліку доходів не потрібно. Окремо повідомляємо, що додаткових будь-яких записів у книзі обліку доходів, в тому числі місць розташування засвідчувальних підписів платника податків, Порядком № 579 не передбачено, а відтак платник визначає їх самостійно. Дані книги обліку доходів заповнюються у гривнях з копійками та використовуються платником податку для заповнення податкової декларації платника єдиного податку (п. 8 Порядку № 579).

ІПК ГУ ДФС в Одеськiй області від 04.04.2018 р. № 1362/ІПК/15-32-13-01-09

Источник

Усі новини →

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2073

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне