09.05.2018

Українців готують до болючого удару? - Економіст назвав причину появи нових монет

Таку думку висловив економіст Андрій Новак. Він зазначив, що заміна паперових грошей на монети – чисто технічна процедура, однак вона є частиною психологічної підготовки українців до подальшого знецінення гривні.

“Коли паперові купюри змінюють на монети – це психологічна підготовка до того, що цінність паперових грошей прирівнюється до монет, до копійок, тобто до знецінення гривні. Наступною ініціативою, на мою думку, буде введення купюри номіналом в 1000 грн. Це буде ще один сигнал того, що гривня знецінюється”, – пояснив експерт.

Новак нагадав, що жителів України відразу ж після введення національної валюти привчили до того, що вона постійно девальвує. Він зазначив, що якщо на самому початку курс становив 1,6 грн за долар, то за неповних 18 років існування гривні він зріс до 26 грн за долар.

На думку Новака, курсова політика уряду завжди базувалася на тому, щоб проводити девальвацію заради експортерів. І цей підхід застосовується до цих пір.

“Він передбачає, що ми девальвуємо гривню заради наших експортерів, а потім експортери витягнуть нам нашу економіку. У підсумку, ми бачимо, що ця політика помилкова. Це не допомагає ні експортерам, ні економіці. Ні вони не розвиваються, ні економіка країни”, – резюмував Новак.

Джерело

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.